Lato tuż tuż, a my chcąc, choć na chwilę oderwać się od pracy udaliśmy się wraz z naszymi klientami do słonecznej Hiszpanii. Wystarczyło kilka godzin, żeby poznać tajniki lokalnej kuchni i zintegrować się w nietuzinkowy sposób. Nie ma co ukrywać, było pysznie, zabawnie i niezwykle inspirująco!
Prostota dań, pyszne, świeże składniki, owoce morza i aromatyczne przyprawy to wszystko kojarzy się z kuchnią hiszpańską. A jeżeli za przewodnika ma się prawdziwego pasjonata, jakim jest Jakub Steuermark wszystko musi się udać.
Nasze pierwsze warsztaty kulinarne zorganizowaliśmy 22 maja w warszawskim Instytucie Sztuki Kulinarnej. Przy lampce hiszpańskiego wina mieliśmy okazję zapoznać się z tajnikami lokalnej kuchni i nabrać jeszcze większej ochoty na naszą wspólną, kulinarną podróż. Po krótkim wprowadzeniu, pełni entuzjazmu założyliśmy fartuchy i niczym zawodowi szefowie kuchni ruszyliśmy do boju.
Mimo zdrowej rywalizacji mieliśmy okazję na zacieśnienie więzi i poznanie się od “kuchni”. Krojeniu, siekaniu, mieszaniu i degustowaniu nie było końca. Nasze przygotowania zamieniły się w prawdziwy pokaz rodem z Master Chefa. Po przyrządzeniu dwóch przystawek, dania głównego i rozpływającego się w ustach musu czekoladowego zasiedliśmy przy wspólnym stole i nastąpiło biesiadowanie.
Jak to zwykle bywa, z wakacyjnych wojaży przywozimy pamiątki, które pozwolą nam na dłużej utrwalić mile spędzone chwile. Dlatego na zakończenie naszego kulinarnego wypadu przygotowaliśmy dla uczestników drobne upominki, po które będą mogli sięgać, gotując swoim najbliższym dania kuchni hiszpańskiej.
Nasze wspólne gotowanie z pewnością na długo zapadnie wszystkim w pamięć, ponieważ zabawie nie było końca. Planujemy z resztą już kolejne warsztaty… Gdzie tym razem? To niech pozostanie naszą słodką tajemnicą. Jednego możecie być jednak pewni ― będzie się działo!
Jesteście ciekawi, co o naszych warsztatach sądzą zaproszeni goście?
Anna Jabłońska, Click-Ad
Wszędzie dobrze ale w kuchni najlepiej, tak w najprostszy sposób mogę opisać event zorganizowany przez Rynek Pierwotny. 4 godziny, które minęły nie wiadomo kiedy, to był cudowny , niezwykle wesoły czas , który pozwolił nam (czytaj ludziom marketingu i reklamy) oderwać się na kilka godzin od rzeczywistości, maili i telefonów. Uczestnicy odkryli w sobie pokłady kulinarnego talentu :), którym chwalą się teraz w naszej prywatnej „kulinarnej grupie motywującej” i jest to bardzo fajne. Tego typu spotkania pozwalają uczestnikom poznać się w zupełnie innym świetle , co bardzo pozytywnie wpływa na dalsze relacje biznesowe.
Janusz Miller, Dyrektor ds. Sprzedaży i Marketingu, Home Invest Group Sp. z o.o.
Bardzo dziękujemy portalowi rynekpierwotny.pl za zaproszenie na tak wyjątkowe i ciekawe wydarzenie, jakim były warsztaty kulinarne. Dzięki nim mieliśmy okazję poszerzyć swoją wiedzę kulinarną na temat kuchni innego kraju oraz w praktyce wykonać i zasmakować wyśmienitych potraw. Była to także okazja do zawarcia nowych znajomości z przedstawicielami innych firm deweloperskich, które współpracują z portalem rynekpierwotny.pl. Na pewno warto było skorzystać z zaproszenie, gdyż wydarzenie łączyło w sobie przyjemne z pożytecznym i na długo pozostanie w naszej pamięci.
Ewelina Kardas, Młodszy Specjalista ds. Marketingu, Profbud
Warsztaty kulinarne były świetnym pomysłem. Bardzo miło było Was poznać i wspólnie tworzyć te pyszne cuda. Były to nasze pierwsze warsztaty tego typu i z pewnością nie ostatnie! Dziękujemy za zaproszenie i pozdrawiamy!
Anna Wojdyga, Specjalista ds. Marketingu, Profbud
To najpyszniejszy sposób na integrację 🙂
Paulina Bańka, Asystent ds. Marketingu, Tynkbud-1
Okazuje się, że szkolenie marketingowe może łatwo przenieść uczestników w podróż, a dokładnie w podróż kulinarną. Rynek Pierwotny, na swoim szkoleniu połączonym z warsztatami kulinarnymi, pod okiem szefa kuchni Jakuba Steuermarka, przeniósł nas do słonecznej Hiszpanii. Okazuję się, że wspólne gotowanie, poznawanie nowych smaków jest dobrą metodą do wymiany swoich doświadczeń zawodowych i zdobywania nowych kontaktów biznesowych. Myślę, że wszyscy zdobyliśmy także nowe umiejętności kulinarne, które z chęcią będziemy testować w swoich kuchniach. To spotkanie uważam za wyjątkowo udane i niezapomniane 🙂
Magdalena Nowicka, Specjalista ds. Marketingu, Green House Development
Serwis RynekPierwotny w znakomity sposób przeniósł nas do słonecznej i radosnej Hiszpanii. To była świetna okazja do doskonalenia swoich kulinarnych umiejętności oraz wymiany biznesowych doświadczeń. Dziękuję za zaproszenie i kapitalną zabawę!